• ImmersionRC LapRF Personal laptimer

Gemakkelijk in gebruik

Veel makkelijker zal het niet worden; zet de LapRF aan, plaats hem in de start/finish gate, selecteer het ID in de gratis Android/IOS app, selecteer het aantal piloten en welke videokanalen gebruikt worden en start te racen.

De LapRF is klaar om de gehele dag gebruikt te worden, rondetijden meten met gesproken resultaten. Er is geen betere tool om je rondetijden te meten!


Geen transponders meer!

De LapRF gebruikt de RF energie uitgestraald door de videozender van het model om je model te detecteren. De huidige generatie racedrones hebben 2 dingen gemeen, tijdens een race zijn alle quads voorzien van een 5.8GHz zender en deze zenders zenden per race elk op een uniek kanaal. Dit is alles wat de LapRF nodig heeft om nauwkeurig evenementen te timen.

Dus geen RFID transponders, infrarood transponders en complexe installatie. Je kunt simpelweg de LapRF in de start/finis gate plaatsen en beginnen met racen!



Bluetooth verbinding met smartphones en tablets

Het LapRF persoonlijke timing systeem is voorzien van Bluetooth zodat snel verbonden kan worden met een iOS of Android apparaat. Voer de pilotennamen in en start de race. De rondetijden worden uitgesproken samen met de invoerde naam.

Alle rondetijden worden tevens getoond in een tabel samen met een gemiddelde en beste ronde tijden.

Note: Mocht het Bluetooth signaal wegvallen dan blijven de rondetijden gewoon door tellen in de LapRF. Zodra de verbinding terug tot stand is gebracht zullen de tijden weer worden gesynchroniseerd.


Persoonlijk maar ook te delen met andere piloten

De LapRF persoonlijke rondetimer is gemaakt om te worden gebruikt door 1 piloot, dit is het meest nauwkeurig. Mocht je met meerdere piloten vliegen dan is dat ook standaard mogelijk.

Het is niet nodig om uit te zoeken hoe je verschillende lap-timers met elkaar samen gebruikt, ook hoef je niet meerdere apps tegelijk te draaien. De timing resolutie zal iets dalen bij het gebruik van meerdere piloten (dit betekent dat je bijvoorbeeld een offset van een aantal milliseconden kunt krijgen. Dit is beschreven in de handleiding welke onder documenten te vinden is).


Geïntegreerde 2600mAh batterij

De LapRF wordt geleverd met een 18650 accu welke voor de gemiddelde race sessie ruim voldoende capaciteit heeft. Het is echter gemakkelijk om via het klepje de batterij te vervangen mocht deze leeg raken. De accu kan via de USB poort worden opgeladen dus het is niet nodig om een aparte lader aan te schaffen voor de accu.


Speciaal ontwikkelde ontvanger voor race toepassingen

Daarbovenop is er een speciale antenne ontworpen welke in de vorm van een poortje straalt. Dit zorgt er voor dat er zo weinig mogelijk last wordt ondervonden van langs vliegende quads. Deze ontvanger antenne is geschikt voor zowel lineare als rechts en links gepolariseerde antennes.

In plaats van een standaard ontvanger welke in de meeste ontvangers gebruikt worden is de ImmersionRC LapRF voorzien van een eigen ontvanger module welke gemakkelijk on the fly gekalibreerd kan worden om de verschillende zendvermogens in races te ondersteunen. De ontvanger is gevoelig genoeg om passerende drones te detecteren maar selectief genoeg om signaal interferentie te blokkeren.




LiveTime Integration

The ImmersionRC LapRF Race Timing Systems are both supported by the industry-leading LiveTime Scoring Engine.
Full integration of the personal system via USB, or the event system via Ethernet, including full auto-calibration of the timing system, and even a built-in Spectrum Analyzer to analyze event background noise.


Bediening vanaf de Apple Watch

Het is niet nodig om je telefoon uit je broekzak te halen als je een Apple watch hebt! Je kunt de race simpel starten met de goggle al op je hoofd. Druk op de startknop en wacht op het signaal. Voordeel is dat in dit geval je IOS telefoon of tablet kan dienen als repeater waardoor je Bluetooth range vergroot wordt.




Connex ProSight Compatible

De LapRF is net zo goed te gebruiken in digitale als analoge videozenders. Deze functionaliteit is uitvoerig getest door race director Joe Scully.

Let op: Prosight  zenders moeten in fixed-frequency mode gebruikt worden om piloten met hun kanaal te kunnen verbinden.



Externe Bluetooth antenne voor meer bereik

De interne antenne zal genoeg bereik bieden voor de gemiddelde piloot. Maar mocht dat niet genoeg zijn is het mogelijk om je bereik te vergroten door gebruik te maken van een (niet meegeleverde) externe antenne en een U.FL naar SMA kabeltje. Deze spullen worden niet standaard meegeleverd maar zullen later als set verkrijgbaar zijn in onze shop.






Thumb File information
LapRFInstructi onManualEnglis h.pdf 603.56KB 8603

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

ImmersionRC LapRF Personal laptimer

  • 102,85€

  • Excl. BTW: 85,00€

Gerelateerde producten

TBS Unify EVO 5G8 video zender

TBS Unify EVO 5G8 video zender

De nieuwste videozender van TBS ! Deze VTX komt met een OSD, microfoon, compatible met alle protocol..

59,95€ Excl. BTW: 49,55€

Tags: ImmersionRC LapRF Personal laptimer,

The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.