PET-G kan geprint worden met of zonder verwarmd printbed met weinig tot geen warping wanneer het met 3DLAC gebruikt wordt. We raden toch een verwarmd bed van 65°C aan zodat de print vanzelf loskomt bij het afkoelen Voor extrusie is 245°C ideaal terwijl lagere temperaturen zullen resulteren in stijfheid en slechte aaneenhechting. Tijdens het printen zal u geen opvallende geur waarnemer maar we raden toch aan om in een goed geventileerde ruimte te werken. Real PET-G filament is beschikbaar in verschillende kleuren.

PET-G (Polyethyleentereftalaatglycol) is een zeer sterk, waterbestendig thermoplast met een mooi glanzend resultaat. PET is een bekend plastic dat vaak wordt gebruikt in de productie van frisdrankflessen. De laatste jaren is dit materiaal een zeer populair materiaal geworden voor 3D printen omdat het goede eigenschappen van ABS en PLA combineert. Printen met PETG is bijna even makkelijk als PLA en vergt maar een beetje extra moeite. Hoewel de binding zeer sterk is, moet de eerste laag PET-G, net zoals PLA, worden platgedrukt om schade door aangekoekt materiaal op de spuitmond te vermijden. De laagadhesie is goed wat het eindresultaat zeer sterk en buigzaam maakt in tegenstelling tot PLA. PET-G hecht niet goed aan andere materialen en ook lijm heeft niet veel grip op het materiaal. Nog een goede eigenschap van PET-G is dat neutrale pellets bijna even doorzichtig zijn zoals glas wat de mogelijkheid biedt om verschillende doorschijnende kleuren te maken

Maatvoering spoel

Buitenste diameter 200 mm
Binnenste diameter 50 mm
Breedte 70 mm
Gewicht spoel 300 g
Gewicht filament 1000 g
Lengte filament 340 m

Printeigenschappen

Type filament PETG
Temperatuur - extruder 230 - 250 °C
Temperatuur - verwarmd bed 0 - 50 °C
Verwarmd bed temp. - Print sticker 0-30 °C
Kleur Groen
Voedsel veilig
Specialteit Niet-doorschijnend
Diameter 1.75 mm
Diameter tolerantie 0.05 mm
Filament
Diameter (mm) 1.75
Gewicht (gram) 1000
Kleur Groen
Print temperatuur (°C) 230 - 250 °C
Materiaal PETG

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Real PETG 1.75mm / 1kg Groen

  • 29,50€

  • Excl. BTW: 24,38€

Gerelateerde producten

3DLAC Hechtingsspray 400ml

3DLAC Hechtingsspray 400ml

3DLAC spray is uw beste oplossing tegen 'warping' door een geweldig goede hechting te bieden voor zo..

11,99€ Excl. BTW: 9,91€

Tags: Real PETG 1.75mm / 1kg Groen, Filament

The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.